У К Р А Ї Н А

СТОРОЖИНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ХХХІІ СЕСІЯ  VІ СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я  №  14-32/2015

 23 січня 2015 року                                                                            м.Сторожинець

 Про розгляд Протоколу засідання постійної комісії з питань земельних відносин, охорони довкілля та раціонального використання природ-них ресурсів Сторожинецької міської ради від 22 січня 2015 року та заяв Пономаренко М.В. та Поляк О.М.

 Розглянувши Протокол засідання постійної комісії з питань земельних відносин, охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Сторожинецької міської ради від 22 січня 2015 року, заяви Пономаренко М.В. від 22.12.2014 та Поляк О.М. від 13.01.2015, зважаючи на те, що міською радою для мирного врегулювання спору було запропоновано громадянам Пономаренко М.В. та Поляк О.М. земельні ділянки по вул. Якобашвілі, на масиві забудови вул. Полтавської для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд взамін земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства по вул. Чернівецькій, а Пономаренко М.В. та Поляк О.М. від даних пропозицій відмовилися, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

 МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:

 

  1. Протокол засідання постійної комісії з питань земельних відносин, охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Сторожинецької міської ради від 22 січня 2015 року взяти до відома.

 

  1. Підтвердити бажання врегулювати спір, який виник між Пономаренко М.В., Поляк О.М. та Сторожинецькою міською радою мирним шляхом, а саме: пропонувати виділити Пономаренко Мар’яні Василівні та Поляк Оксані Миколаївні земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд взамін земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства по вул. Чернівецькій за погодженням бажаного місця розташування земельних ділянок з заявницями.

 

  1. Зважаючи на рішення ХХХ сесії № 160-30/2014 від 20 жовтня 2014 року «Про розгляд заяв громадян, бажаючих отримати земельні ділянки для будівництва житлових будинків на території м.Сторожинець», де була внесена пропозиція надати земельні ділянки по вул. Чернівецькій учасникам АТО (членам їх сімей), відмовити громадянам Пономаренко М.В. та Поляк О.М. в задоволені клопотань врегулювання спору шляхом поділу земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, зміни їх цільового призначення на будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Чернівецькій.

 

  1. Рішення направити до Сторожинецького районного суду.

 

СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ

МІСЬКИЙ ГОЛОВА                                                            М.М.КАРЛІЙЧУК

 

 

 

 

СТОРОЖИНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА

 

ПРОТОКОЛ

засідання постійної комісії з питань земельних відносин, охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Сторожинецької міської ради

 

22 січня 2015 року                                                                    м.Сторожинець

 

Присутні: Антонюк В.С.- голова комісії

Члени комісії: Лупу М.М., Дарабан К.С., Вітюк А.Д., Шульгіна Г.В.

Запрошені: Андріященко О.Р., Киюк С.Р., Пономаренко М.В., Поляк О.М.

 

Порядок денний:

 

  1. Розгляд заяв Пономаренко М.В. та Поляк О.М. щодо мирного врегулювання судових справ.

 

Виступили:

 

Киюк С.Р., який сказав, що все почалося з розгляду заяви Сирбу А.В., якому було відмовлено в отриманні земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства по вулиці Чернівецькій у безоплатну власність. Відмову було обґрунтовано тим, що дану земельну ділянку орієнтовною площею 0,40 га можна продати з аукціону, здати в оренду. Але рішення по даному питанню не було відображено у протоколі сесії, тому через деякий період були прийняті дві заяви від Пономаренко М.В. та Поляк О.М. про отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства по вулиці Чернівецькій у безоплатну власність. Дані заяви розглядалися на сесії, однак депутати не зрозуміли, що дані ділянки знаходять в районі газового господарства, тому такі рішення були прийняті. Однак, коли розглядалися документи на затвердження технічної документації Поляк О.М. депутати звернули увагу на усі викладені вищі обставини, заяву Поляк О.М. не задовольнили та намагалися виправити ситуацію шляхом скасування помилково прийнятих рішень, що призвело до звернення сторін до суду.

Пристати на пропозицію, викладену у заявах Поляк О.М. та Пономаренко М.В., депутати міської ради не можуть, з наступних причин:

1 – земля по вул. Чернівецькій в районі газових складів відноситься до земель промисловості;

2 – змінити в даний час цільове призначення землі по вул. Чернівецькій в районі газових складів з ведення особистого селянського господарства на будівництво житлового будинку, господарських будівель і споруд неможливо аж до внесення змін до Генерального плану міста Сторожинець.

 

Виступили: Дарабан К.С.: щоб вирішити даний спір заявникам можна запропонувати виділити земельні ділянки в іншому районі міста. Наприклад: по вул. Якобашвілі або вул. Видинівського.

 

Пономаренко М.В.: Ми свої пропозиції виклали в заяві і хочемо на них отримати відповідь. На ваші пропозиції ми можемо погодитись тільки після вивчення інших земельних ділянок.

 

Постановили: виїхати на місце для обстеження земельних ділянок по вул. Якобашвілі (в районі забудови).

 В результаті обстеження порозуміння не знайдено, заявниці не погодились на пропозицію депутатів міської ради та наполягають на розгляді та прийнятті пропозицій, викладених у їх заявах.

 

Комісія рекомендує сесії:

 

  1. Розгляд заяв Пономаренко М.В. та Поляк О.М. направити на розгляд сесії міської ради.

 

Голова комісії                                                    В.С.Антонюк

 

Секретар комісії                                                Г.В.Шульгіна

 

Присутні:   члени комісії                                 Лупу М.М.

 

                                                                             Дарабан К.С.

 

                                                                             Вітюк А.Д.