Працедавці отримають пільги за працевлаштування учасників АТО

 Для працедавців, які створюють нові робочі місця і приймають на них учасників АТО, з’явилася можливість отримати компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску. Роботодавцям повертатимуть увесь соціальний внесок, що складає 22% від заробітної плати працівника

Цю інформацію повідомив відділ взаємодії з роботодавцями Сторожинецького районного центру зайнятості.

«30 серпня 2016 року набули чинності внесені на початку липня цього року зміни до Закону України «Про зайнятість населення», згідно з якими учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, віднесено до категорій осіб, які потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню. Від 30 серпня роботодавець, який влаштував на нове робоче місце бійця АТО за направленням служби зайнятості строком не менше ніж на два роки, гарантовано протягом року отримуватиме щомісячну компенсацію витрат у розмірі єдиного соціального внеску (це 22 відсотки виплаченої зарплати). Таке ж матеріальне заохочення матимуть і суб’єкти малого підприємництва за працевлаштування безробітних учасників бойових дій на нові робочі місця у визначених пріоритетних галузях економіки», – інформує відділ.

«Ці законодавчі зміни – довгоочікувані для Чернівецької області, адже роботу в області знаходить в середньому кожен восьмий демобілізований учасник АТО. Запровадження фінансового заохочення мотивуватиме роботодавців більш охоче надавати місце праці колишнім бійцям»,  – вважає директор Сторожинецького центру зайнятості Світлана Жар. 

Досі компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску роботодавці могли отримувати у випадку працевлаштування молоді на перше робоче місце, осіб передпенсійного віку, дітей-сиріт, одного з батьків, які мають на утриманні дітей, внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю, тобто, тих категорій населення, які відповідно до законодавства вважаються недостатньо конкурентоспроможними на ринку праці. А суб’єктам малого підприємництва компенсація таких витрат здійснювалась за працевлаштування безробітних на нові робочі місця у пріоритетних галузях економічної діяльності, до яких віднесені сільське, лісове та рибне господарства, переробна промисловість, будівництво, торгівля, ремонт автотранспортних засобів та інші.

 Для більш детальної інформації щодо надання послуг роботодавцям – можна звернутись до відділу взаємодії з роботодавцями Сторожинецького районного центру зайнятості який знаходиться за адресою:

вул.Чернівецька, 82б або за телефоном : 2-20-76.