Це – свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав сюди колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями, славною історією. Дякуємо всім жителям Сторожинця, які небайдужі до долі рідного міста, а особливо – представникам старшого покоління, мудрим наставникам, тим, хто пройшов війну, голод, розруху, але не зломився, не втратив віри, продемонструвавши приклад безкорисного служіння малій батьківщині, змінюючи своєю працею кожен день життя на краще. Вітаємо і молоде покоління, яке буде визначати долю нашого міста в майбутньому. Дуже хочеться бачити нашу молодь цілеспрямованою, здоровою, перспективною, освіченою, з активною життєвою позицією.
Сторожинець – перлина Буковини, місто найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку в Чернівецькій області. Місто Сторожинець є центром найбільшої в Україні об’єднаної територіальної громади, розбудова та розквіт міста завдячується перш за все своїм жителям – працелюбним і талановитим, які спільною щоденною працею, своєю енергією сердець роблять рідне місто ще кращим.
Хочу висловити слова вдячності Вам, земляки, за любов і вірність нашому місту, за Вашу працю і турботу за процвітання громади. Дякую кожному з вас за всі добрі справи, вчинки, наміри та починання, спрямовані на розвиток та благоустрою міста, покращення добробуту наших жителів.
Немає сумніву, що в день святкування 569-ї річниці заснування Сторожинця усі ми ще раз відчуємо гордість за улюблене місто.
Низький уклін і велика шана вам за самовіддану любов до рідного міста. Нехай мир, добробут. взаємна повага та злагода панують у нашій спільній домівці.

З Днем міста.!

Зі святом, Вас, дорога Сторожинецька громадо!