День Героїв Небесної Сотні

Дата публікації: 21.02.2018

ВідМіська рада

Лют 21, 2018

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Пам’ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
20 лютого 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». Цього ж дня ввечері Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.
20 лютого 2018 року керівники структурних підрозділів Сторожинецької міської ради спільно з депутатським корпусом та виконавчим комітетом на чолі з головою Сторожинецької міської ради Карлійчуком Миколою Миколайовичем, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання і покладанням квітів та лампадок до стели Героїв Небесної Сотні та Герої Підгір’я.