День вишиванки — це свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четверг травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.
В Сторожинецькій міській об’єднаній територіальній громаді було проведено тиждень вишиванки. Впродовж тижня з 14 по 18 травня учні та педагоги закладів освіти, працівники закладів культури та працівники апарату Сторожинецької міської ради вдягали вишиванки. Одягнувши вишиванку і прийшовши на роботу чи на навчання така дія має глибокий контекст, адже в старовинному одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Працівники в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені чим і виражають свою національну та громадську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.
17 травня підводивши підсумки проведення Дня вишиванки були відзначенні дипломами Сторожинецької міської ради організації та установи які активно прийняли участі у проведені тижня вишиванки.
_DSC0362

_DSC0404

_DSC0508

_DSC0517

_DSC0531

_DSC0543

_DSC0548

_DSC0569

6-28

IMG_0808

№7