Вчора на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сторожинецької міської ради прийняли рішення заборонити роботу дошкільних навчальних закладів та закладів культури (бібліотек, будинків культури, шкіл прикладного та мистецького виховання) з 8 до 21 лютого, а загальноосвітні, спеціальні навчальні заклади, позашкільні та заклади інклюзивної освіти перевести на дистанційне навчання.
 
Таке рішення комісії зумовлене епідемічною ситуацією на території громади. За інформацією головного лікаря Сторожинецького центру первинної медико-санітарної допомоги Олега Триколіча, станом на 5 лютого у закладах освіти громади є учні та педагоги, які захворіли на Covid-19. У Сторожинецькій гімназії – 2 учні, в опорному закладі Старожадівський ліцей – 2 педагогічні працівники, у Сторожинецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів – 1 учень, у Панківському НВК 1 учень, в опорному закладі Сторожинецький ліцей – 1 учень. У закладах дошкільної освіти теж є хворі на коронавірусну інфекцію: 1 дитина в Сторожинецькому ЗДО «Чебурашка», 2 працівники у Сторожинецькому ЗДО «Дзвіночок», 1 працівник Давидівського ЗДО «Колобок» на самоізоляції, 2 дітей на самоізоляції в дошкільному підрозділі Старожадівського ліцею, а в Сторожинецькому ЗДО «Сонечко» хворі 2 працівники, 5 працівників і 3 групи перебувають на самоізоляції.
 
Окрім того, на території громади діють обмежувальні заходи відповідно до Постанови КМУ № 1236 від 9 грудня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, з усіма змінами і доповненнями».

Протокол ТЕБ та НС № 4 від 05.02.21р.FR11