У місті Сторожинець триває реалізація проекту «Облаштування зони відпочинку в парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Сторожинець» по вул. О. Кобилянської, 25» конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад у рамках проекту «Карпатська мережа регіонального розвитку».  Загальна вартість проекту – 503,242 тис. грн, з яких 250,000 тис. грн – кошти гранту (обласного бюджету), 253,242 тис. грн  – кошти з місцевого бюджету Сторожинецької міської територіальної громади.

На території парку вже розчистили озеро, навколо якого згодом замостять доріжки декоративною тротуарною плиткою, встановлять паркові лавиці для відпочинку та ліхтарі для освітлення у вечірній час, урни для сміття, облаштують декоративною огорожею перехідний мостик та встановлять альтанки.  

Сьогодні ж на часі – розчистка території від аварійних, сухостійних і фаутних дерев, що несуть загрозу учням, працівникам та відвідувачам Сторожинецького ліцею № 1. Ці роботи нині почали виконувати працівники ДП «Сторожинецький лісгосп».  Відповідні дозволи надані згідно чинного законодавства.

До слова, Управління екології та природних ресурсів погодило видалення аварійних дерев за умови відновлення, поповнення та облагородження парку молодими саджанцями декоративних порід та ендеміків у трьохкратній кількості. Отож, навесні для підтримання природно-заповідного статусу об’єкта парк поповниться молодими деревами. 

Територія парку має гарні перспективи і для подальшого розвитку. Тож міська рада запрошує креативних жителів громади до діалогу і пропозицій щодо облаштування рекреаційних зон.