З початку 2021 року за сприяння Чернівецької обласної служби зайнятості знайшли роботу 1140 жителів області. З них 844 особи мали статус безробітного, для решти шукачів  – знайшли роботу ще до надання статусу. Станом на 1 квітня 2021 року на обліку перебуває 8515 осіб.

  • Карантинні заходи вплинули на ринок праці по всій країні, відбулося збільшення кількості безробітних та зменшення кількості вакансій. Водночас, під час дії карантину фахівці центрів зайнятості не припиняли дистанційно здійснювати підбір для безробітних вакансії, а для роботодавців – кваліфікований персонал. Сьогодні обласна служба зайнятості пропонує шукачам роботи 719 вакансій по області, – зазначає заступниця директора Чернівецького обласного центру зайнятості Жанна Труфіна

У 2021 році 78 шукачів роботи працевлаштувалися водіями, 51 – підсобними робітниками, 44 – соціальними працівниками, 44 – продавцями консультантами та продавцями непродовольчих товарів, 24 – медичними сестрами, 25 – трактористами, 21 – бухгалтерами, в тому числі четверо  головними бухгалтерами, 19 – кухарями, 18 – дорожніми робітниками, 18 – прибиральниками  як службових приміщень так і територій, 15 – слюсарями з ремонту агрегатів, аварійно-видобувних робіт, з обслуговування теплових мереж, з ремонту рухомого складу, з ремонту електроустаткування, 13 – менеджерами у готельному господарстві, з регіонального розвитку, з постачання та зі збуту, 13 – робітниками фермерського господарства, 7 – верстатниками деревообробних верстатів, 7 – електрогазозварниками,  6 – електромонтерами з випробовувань та вимірювань, з експлуатації розподільних мереж, з ремонту та обслуговування електроустаткування, 5 – машиністами екскаватора. 

Пройшли конкурсний відбір та працевлаштовані в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування 28 осіб. Зокрема, 9 – спеціалістами державної служби, 9 – діловодами, троє керівниками структурних підрозділів, 5 – інспекторами з кадрів, а також  адміністратором та спеціалістом-бухгалтером.