У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області задля якісної та оперативної комунікації із громадськістю та бізнес-спільнотами й асоціаціями, які представляють інтереси платників податків,  створено комунікаційну податкову платформу.

Дана платформа – це відкритий майданчик для спілкування з представниками асоціацій, професійних об’єднань, які захищають інтереси платників податків, а також народних обранців і членів консультативно-дорадчих й інших допоміжних органів, які представляють позицію громад.

Відтепер представники інститутів громадянського суспільства та бізнес-асоціацій зможуть більш оперативно та якісно комунікувати з податківцями. Для цього необхідно надіслати звернення на електронну скриньку платформи  cv.ikc@tax.gov.ua.

Понад 2,9 мільярди гривень єдиного внеску сплатили платники Буковини

Роботодавці Буковини за січень – липень цього року сплатили до бюджету 2 млрд 903,0 млн грн єдиного соціального внеску. Це більше на 593,3 млн грн, або на 25,7 відсотків ніж за аналогічний період минулого року. Повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. «Лише у липні на соціальні гарантії роботодавці нашого краю спрямували 481 млн грн єдиного внеску. Нагадаємо, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань.

«Варто відмітити, що держава під час воєнного стану продовжує виплачувати обов’язкові соціальні платежі та грошове забезпечення військовослужбовцям. Тому кожен підприємець чий бізнес працює має сплачувати податки та внески. Крім того таке явище як зарплата в «конвертах» в умовах воєнного стану недопустимо» – зазначив Віталій Шпак.

Під час воєнного стану робота сервісу «Електронний кабінет» триває з 8:00 до 18:00 год

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що Електронний кабінет платника податків – сервіс, за допомогою якого можна надсилати до органів ДПС електронні документи, податкову звітність, отримати довідки про відсутність заборгованості, необхідну інформацію із загальнодоступних реєстрів та надсилати запитати чи заяви для отримання необхідних даних. Перевагами користування Е-кабінетом для користувачів є зручність, економія робочого часу платника, а також коштів на придбання паперових бланків.

Проте, у зв’язку з введенням воєнного стану, режим онлайн Е-кабінету дещо скоротився, тепер робота сервісу триває з 8:00 до 18:00 год в робочі дні. Таке запровадження скероване на захист прав платників, збереження та захист баз даних.

В податковій службі нагадують, Електронний кабінет складається з відкритої (загальнодоступної інформації) та приватної частини (особистого кабінету) Вхід до особистого кабінету здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису.

Користуватись послугами відкритої частини Електронного кабiнету можна без ідентифікації особи, тобто без електронного підпису.

Детальніше: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/603388.html

Зміна місцезнаходження платника податків: взяття на облік за новим місцезнаходженням здійснюється протягом місяця

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють,  що у  зв’язку із зміною місцезнаходження/місця проживання платника податків, процедура зміни контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків, території територіальної громади або державної податкової інспекції, яка є структурним підрозділом контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків, розпочинається та проводиться контролюючими органами у разі надходження хоча б одного з таких документів:

відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) про проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження платника податків;

заяви за формою № 1-ОПП або за формою № 5-ОПП для платників податків, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та відомості щодо яких не містяться в ЄДР із відповідною позначкою, поданої платником податків до контролюючого органу за новим місцезнаходженням (місцем проживання).

Взяття на облік у контролюючому органі за новим місцезнаходженням здійснюється протягом місяця після отримання документів про зміну місцезнаходження.

Детальніше: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/603386.html