У Чернівецькій області 84 роботодавці отримали компенсацію витрат з оплати праці за працевлаштування 209 внутрішньо переміщених осіб. Найбільша кількість рішень про виплату компенсацій прийнята у м.Чернівці, на Глибоччині, Кельменеччині, Новоселиччині, Сокирянщині, Сторожинеччині та Хотинщині.

Загалом роботодавці області вже отримали  понад два мільйони гривень компенсації.

  • Як показала практика, у Чернівецькій області досить успішно працює урядова програма відшкодування працедавцям заробітної плати за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу. Така виплата складає 6500 гривень упродовж двох місяців. Програма продовжує працювати, прийом заяв на отримання компенсації триває, подати документи можна у найближчу філію Чернівецького обласного центру зайнятості або через «Портал «Дія», – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Роботодавці отримали відшкодування за 83 працевлаштованих переселенців, які працюють в оптовій та роздрібній торгівлі, займаються ремонтом автотранспортних засобів,  58 – у переробній промисловості, 16 –  у транспортному та  складському господарстві, 13 – у сільському господарстві, 12 – здійснюють діяльність у сфері адміністративного і допоміжного обслуговування, 7 – на будівництві,   решта в інших галузях економіки краю.

З базою вакансій Чернівецької області можна ознайомитися на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості https://bit.ly/3Il7JmV.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

 

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості