У нинішніх умовах розвитку інформаційних технологій українці все частіше звертаються до органів державної влади через електронні сервіси. Тепер отримати довідку чи дозвіл, подати документи чи заяву можна за допомогою комп’ютера та інтернету, що значно спрощує життя звичайних українців.

На сьогодні важливим питанням для майже кожного українця є отримання субсидій для оплати житловокомунальних послуг. Так, з 1 грудня 2022 року призначення житлових субсидій здійснюється органами пенсійного фонду України за екстериторіальним принципом, – такі зміни відбулись у зв’язку з ліквідацією Фонду соціального страхування як юридичної особи.

 Подати документи на призначення субсидії  можливо ONLINE через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Крім того, з’явилась також можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій в електронній формі через веб-портал електронних послуг та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

До Вашої уваги представлений алгоритм дій для подачі документів на призначення житлових субсидій через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України:

  • зайдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/;
  • авторизуйтесь для входу в особистий кабінет за допомогою КЕП;
  • в особистому кабінеті обирайте розділ “Комунікації з ПФУ” й натискайте на пункт «Заява на житлову субсидію чи пільгу»;
  • перед формуванням заяви підготуйте скановані копії документів, надайте згоду на дистанційне інформування, натиснувши кнопку «Продовжити»;
  • обирайте пункт «Заява про призначення та надання житлової субсидії»;
  • заповнюйте повністю відповідні поля онлайн-форми;
  • додайте скановані копії документів, натиснувши кнопку «Додати файл»;
  • натискайте кнопку «Сформувати заяву», розміщену в кінці онлайн-форми.Автоматизована система перевірить повноту заповнення заяви. Якщо помилок не виявлено, можна переходити до фінального кроку;
  • накладайте цифровий підпис та надсилайте документи до Пенсійного фонду України.

Зрозуміло, що отримувачами субсидії на оплату житлово-комунальних послуг  є в основному особи пенсійного віку. Зважаючи на це, надіємось, що молоде покоління допоможе їм в поданні такої заяви через електронні ресурси, що зекономить їхнім родичам час та здоров’я.

Нагадуємо, що Сторожинецьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. О.Кобилянської, 2,  2-й поверх. Серед основних послуг: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень,  доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання допомоги у забезпечені доступу до вторинної правової допомоги.

Прийом громадян здійснюється у робочі дні з 8.00-17.00 год. Поспілкуватися зі спеціалістами можна за допомогою Skype зв’язку, просто внесіть до списку контактів електронне ім’я сектору: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або логін бюро «storozhynetske@legalaid.cv.ua», а також за телефоном  2-28-99. Телефон контакт-центру ‒ 0-800-213-103.