20 березня 2023 року у приміщенні Сторожинецької міської ради презентують проєкт “Соціально-психологічна робота з ВПО в трьох громадах Чернівецької області”, що здійснюється у рамках програми CLEAR Товариством “Український народний дім в Чернівцях”

 

У рамках проєкту у громаді облаштують простір з надання соціально-психологічної допомоги ВПО та місцевим мешканцям, які опинились в складних життєвих обставинах. Також передбачаються консультації юристів з правових питань, медіація, групові заходи для дітей та людей літнього віку, діалогові практики для вирішення конфліктів.

 

Мета проєкту – створити безпечний простір для подолання кризових ситуацій, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи й сприяння їх успішній інтеграції у громадське життя

 

Спікери:

  • Ігор Баб’юк – координатор Партнерства Українського народного дому у Чернівцях;
  • Тетяна Мосін – координаторка соціально-психологічного напрямку проєкту;
  • Юлія Калашнікова – координаторка заходів у Сторожинецькій громаді.

 

Початок презентації об 11 год. Опісля відбудеться зустріч з волонтерами та активними мешканцями громади. Її початок о 12 год.

 

Обидва заходи відбудуться у приміщенні Сторожинецької міської ради, вул. Чернівецька, 6А

Програма CLEAR – це програма реагування на гуманітарні потреби в Україні, яку впроваджує міжнародна організація Глобал Ком’юнітіз за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку.

Загальна мета програми – зберегти життя, зменшити страждання та задовольнити нагальні потреби людей, які постраждали від війни, водночас підтримуючи місцеві громади в здійсненні їхніх власних заходів реагування.

Програма CLEAR працює у 23 територіальних громадах Чернігівської та Чернівецької областей і разом із місцевими організаціями громадянського суспільства реалізує гуманітарні проєкти у відповідь на нагальні потреби за трьома основними напрямками: надання захисту, забезпечення прихистку та доступу до санітарії та гігієни.