При здачі власником в оренду, лізинг, позичку частки будівлі промисловості виникають податкові зобов’язання з податку на нерухоме майно

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, відповідно до п.п. 266.2.1 п. 266.2 ст. 266 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

Змінами, внесеними Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон № 466) до п.п. «є» п.п. 266.2.2 п. 266.2 ст. 266 ПКУ, з об’єктів оподаткування податком виключені будівлі промисловості, віднесені до групи «Будівлі промислові та склади» (код 125) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, що використовуються за призначенням у господарській діяльності суб’єктів господарювання, основна діяльність яких класифікується у секціях B – F КВЕД ДК 009:2010, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

Отже, починаючи з 23.05.2020 (з дати набрання чинності змінами, внесеними до ПКУ Законом № 466) суб’єкт господарювання, основна діяльність якого класифікується у секціях B-F КВЕД ДК 009:2010, при здійсненні ним операцій з надання в оренду частини будівлі промисловості, яка перебуває у його у власності та належить до групи «Будівлі промислові та склади» (код 125) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, визначає податкові зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в частині будівель промисловості, наданих в оренду.

ПРРО: щодо зміни кваліфікованого електронного підпису касира

Які дії СГ якщо, після зміни кваліфікованого електронного підпису, було подано Повідомлення за ф. № 5-ПРРО та розміщено ключ і сертифікат в одній теці, однак при виконанні входу на ПРРО надходить повідомлення «Користувач не зареєстрований, робота доступна в режимі перегляду»?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що у разі зміни кваліфікованого електронного підпису касира, після подання Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа про касира за формою № 5-ПРРО (J/F1391802) необхідно на пристрої замінити секретний ключ та сертифікат кваліфікованого електронного підпису на нові.

Для цього необхідно видалити старі ідентифікатор ключа та сертифікат і завантажити нові.