Опис освітньо-грантової програми TalentA-2023

 

Міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience оголосила про проведення освітньо-грантової програми для жінок-фермерок TalentA-2023 задля зміцнення та розвитку жіночого фермерства в умовах повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України. Завдяки програмі учасниці отримають доступ до інформації, яка допоможе їм забезпечити життєздатність власного бізнесу із урахуванням практик сталого розвитку, а також можливість виграти грант для зростання власного бізнесу та соціальної підтримки своїх громад. Грантовий фонд у 2023 році складає понад 1 мільйон гривень.

Навчальний хаб програми TalentA-2023 

Навчальний хаб охоплюватиме широкий спектр тем з управління бізнесом, враховуючи виклики, які постали у зв’язку з війною, та матиме 4 блоки:

  1. Агросектор. Стан та перспективи агросектору в Україні та світі: огляд ситуації в економіці України та агросекторі зокрема, сучасні практики та інноваційні рішення для агробізнесу.
  2. Управління бізнесом: адаптація та розвиток бізнесу в умовах кризи, управління персоналом, фінансовий менеджмент та бюджетування.
  3. Реалізація продукції: нові канали збуту, продаж у соціальних мережах.
  4. Соціальна відповідальність: розвиток бізнесу через впровадження соціальної відповідальності задля розвитку громади.

Навчання триватиме з 1 липня до 31 серпня 2023 року. Освітні заходи відбуватимуться у онлайн-форматі в будні дні, щонайменше двічі на тиждень, з 19 до 21 год.

Своїм досвідом з учасницями ділитимуться відомі експерти із викладацької та бізнес-спільноти, а також фахівці компанії компанії Corteva Agriscience, які володіють сучасними знаннями, накопиченими лідером сільського господарства за довгу історію роботи в понад 140 країнах світу.

Грантовий конкурс TalentA-2023

Учасниці, які успішно завершать навчання у програмі, отримають можливість взяти участь у конкурсі та позмагатися за гранти від компанії Corteva Agriscience для розвитку власного бізнесу та соціальної підтримки громад. У 2023 році призовий фонд програми становить понад 1 мільйон гривень і буде розподілений між найкращими проєктами  за рішенням членів експертної ради.

Цільове спрямування грантів – розвиток бізнесу учасниць через впровадження складових соціальної відповідальності, що сприятиме досягненню цілей сталого розвитку і задоволенню актуальних потреб територіальних громад.

Для підготовки проєктних заявок та деталізації ідей учасниці отримають менторську підтримку.

Оголошення переможниць відбудеться в жовтні 2023 року до Всесвітнього дня сільських жінок, а реалізація проєктів розпочнеться з листопада.

 Зверніть увагу, що участь у грантовому конкурсі не зможуть взяти учасниці, які є працівницями інституцій державної влади та органів місцевого самоврядування, включно з тими, які займають непредставницькі та/чи невиборні посади; учасниці, які особисто або бізнес яких перебувають на окупованих територіях.

 Хто може взяти участь?

Аби долучитись до програми TalentA-2023 жінка-фермерка має відповідати таким критеріям участі:

  • постійно працює в, і/або є власницею/співвласницею сільськогосподарського виробництва (незалежно від форми власності), яке офіційно зареєстроване й здійснює діяльність в агросекторі не менше одного року;
  • жінка або сільськогосподарське виробництво, на якому вона працює, є власницею або співвласницею, зареєстровані у населеному пункті України з чисельністю населення не більше 10 000 осіб;
  • вчасно зареєструвалась для участі в програмі, заповнивши анкету-заявку;
  • на момент заповнення анкети-заявки має 18 років;
  • щодо неї не розглядаються справи про адміністративні правопорушення;
  • не є підозрюваною та/або обвинуваченою у вчиненні кримінального правопорушення;
  • не має судимості за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку;
  • не працевлаштована в групі компаній Corteva Agriscience або юридичних особах, що співпрацюють із Corteva Agriscience для надання послуг;
  • ознайомилась із Правилами Програми, прийняла їх умови та зобов’язалась їх виконувати.

Участь у Програмі є безкоштовною, але її мета – дати знання та ідеї саме тим, хто прагне розвитку та вдосконалення.

Як взяти участь?

Для цього необхідно зареєструватись за посиланням: bit.ly/3mENlqf

 Реєстрація триватиме до 30 травня 2023 року.

Результати відбору будуть оприлюднені на сайті програми до 20 червня 2023 р.

Учасниць, які пройшли відбір, буде особисто повідомлено про результати через контакти, зазначені в формі реєстрації

Більше інформації про програму: https://bit.ly/41SG7iq

 

Про програму TalentA

TalentA – міжнародна інноваційна освітньо-грантова програма для розвитку та підтримки талановитих сільських жінок-фермерок і покращення продовольчої безпеки їхніх громад. Ініційована компанією Corteva Agriscience у 2019 році разом із Федерацією асоціацій сільських жінок Іспанії (FADEMUR) в Іспанії, програма нині успішно реалізується також в Україні, Польщі, Португалії, Румунії, Молдові, Угорщині, Аргентині, Чилі та об’єднала вже понад 1000 талановитих фермерок.

В Україні компанія Corteva Agriscience реалізує програму TalentA вже вчетверте, сприяючи покращенню продовольчої безпеки суспільства через розширення можливостей із освіти та доступу до фінансів жінкам, які проживають у сільській місцевості та зайняті у сільському господарстві. В умовах повномасштабної війни програма є одним із соціальних проєктів, що підтримуються компанією задля підтримки України та наближення Перемоги, чому Corteva, чи не єдина на ринку компанія-виробник насіння та засобів захисту рослин, яка залишила росію та білорусь, приділяє багато зусиль.

 

 

Ініціатор та координатор програми TalentA:

Міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience

 

Організаційний партнер програми TalentA:

Громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку»

 

Контакти:

talenta@bard.cv.ua

 

Офіційні ресурси програми ТалентА:

https://bit.ly/41SG7iq

https://www.facebook.com/talentaukraine