Оголошення

Дата публікації: 01.08.2019

ВідМатейчук Ігор

Сер 1, 2019

25 липня 2019 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року  № 616, якою затверджено Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

В рамках реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, державним бюджетом України на 2019 рік передбачено виділення коштів у вигляді субвенції з  державного бюджету місцевим бюджетам Чернівецької області у розмірі 12,6 млн. грн., яка буде розподілена на райони відповідно до поданих пропозицій органами місцевого самоврядування ОТГ, районною державною адміністрацією.

У Сторожинецькому районі є 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 16 до 18 років  та  46 осіб з їх числа віком від 18 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку з метою забезпечення їх власним житлом.

Враховуючи встановлені короткі терміни для формування пропозицій звертаємось до опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів дітей та до осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 18 до 23 років, хто  має потребу у забезпеченні житлом та є вихідцями з Сторожинецького району терміново звернутись до:

– відділ соціального захисту населення та у справах дітей Сторожинецької міської ради за адресою: м. Сторожинець, вул. Б. Хмельницького, 10 , за телефонами: (03735) 2-12-00, та е-mail: social164@ukr.net

Сторожинецька міська рада здійснює пошук  житлових будинків, які можна було б придбати у власність для дітей – сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, а також для створення дитячого будинку сімейного типу. Обов’язковими умовами є:

– наявність правовстановлюючих документів на житловий будинок та на зумельну ділянку;

– технічна документація на житлове приміщення;

– приміщення повинно бути в задовільних умовах та придатне для проживання;

– відсутність заборони іпотек, арештів щодо майна.

За довідками звертатися за телефоном: 2-12-00