Альбом безбар’єрних рішень – практичний посібник, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути дружнім до різних користувачів, зокрема й людей з тимчасовими чи постійними порушеннями здоров’я, дорослих із маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Він створюється разом із архітекторами, спеціалістами у сфері будівництва, науковцями у сфері людського різноманіття, представниками громадянського суспільства та маломобільних груп населення.

«Нова реальність вимагає нових рішень. Безбар’єрність під час війни — це не лише питання комфортного простору для всіх та кожного. Сьогодні це, у першу чергу, вимога безпеки, створення умов для тих, хто рятується від війни, хто потребує рівного ставлення та умов», – зазначають фахівці .

До Альбому будуть додані рекомендації, які враховують реалії та безпекові потреби. Проєкт реалізується громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії. Розробником Альбому виступає урбан-бюро Big City Lab. Посилання на Альбом безбар’єрних рішень можна знайти тут: https://cutt.ly/HXlKrpq .

Управління ДМС у

Чернівецькій області