9 грудня 2022 року у Львові відбувся перший Всеукраїнський форум адміністративних послуг «Точка Дотику». В даному заході приймала участь представник Сторожинецької міської ради – Сташеску Крістіна Георгіївна, начальник Центру надання адміністративних послуг міської ради. Представники різних міністерств, бізнесу та працівники Центрів надання адміністративних послуг з усіх областей України обмінялися досвідом та напрацювали нові ідеї, як надавати послуги мешканцям ще швидше і якісніше, враховуючи воєнний стан та нові виклики.

Відкрив форум Міністр юстиції України Денис Малюська. Він наголосив, що саме ті виклики, які є перед системою надання адміністративних послуг – найбільші за всю історію нашої держави. «Під час війни ми зрозуміли, що електронні послуги – це пріоритет. Вдалося реалізувати кілька революційних ідей, зокрема автоматичні послуги, які надаються без залучення людини. Зараз наш пріоритет – цифровізація, хочемо збільшувати онлайн-комунікацію».

Дійсно, через ЦНАП, в тому числі і через старостинські округи, людина комунікує з місцевою владою, державою, іншими гілками влади, тому ми розуміємо, що нашим покликанням є служити та допомагати людям, вдосконалювати адміністративні послуги та зробити їх максимально доступними для громадян.

В країні війна, проте громадяни продовжують жити, бізнес продовжує працювати, народжуються діти, люди одружуються, отримують соціальні статуси тому, функціонування системи надання адміністративних послуг є важливим сьогодні.

Доводимо до відома громадян, що в Центрі надання адміністративних послуг Сторожинецької міської ради, крім послуг з реєстрації нерухомості, бізнесу, реєстрації місця проживання, соціальних, земельних, будівельних послуг, послуг дозвільного характеру та ін., також надаються послуги, які є вкрай важливими та актуальними саме сьогодні, в умовах воєнного стану.

Так, на жаль внаслідок військової агресії Російської Федерації українці кожного дня втрачають майно. Ворог знищує житлові будинки, предмети побуту, документи, речі, люди змушені покидати своє житло та шукати прихистку.

В зв’язку з цим, до ЦНАП надходять багато звернень громадян за отриманням послуг щодо взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та надання допомоги на її проживання, компенсації власникам житла витрат, за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації та інші.

Також, у приміщенні ЦНАП наявне комп’ютеризоване робоче місце заявника з доступом до мережі Інтернет, де наші адміністратори нададуть консультації, щодо отримання онлайн послуг засобами Порталу Дія.

Разом – ми сила! Слава Україні!