До уваги фізичних осіб – підприємців! 19 січня 2023 року – граничний термін сплати єдиного соціального внеску!

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що 19 січня 2023 року термін сплати єдиного соціального внеску фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та членами фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, за IV квартал 2022 року.

Нагадаємо, що відповідно до абзацу третього частини восьмої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платники єдиного внеску, зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Платникам, які були застрахованими, однак не сплачували єдиний внесок не буде нараховуватись страховий стаж!

Мінімальний страховий внесок становить 1474 грн. на місяць.

 

У податковій службі Буковини розглянули 123 запити на отримання публічної інформації

Про це інформують у податковому відомстві області та відзначають, що впродовж 2022 року працівники Головного управління ДПС у Чернівецькій області опрацювали 123 запити на отримання публічної інформації.

Відтак, найбільшу кількість запитів направили фізичні особи – 100. Від юридичних осіб надійшло 18 запитів, від представників засобів масової інформації – 5 запитів.

Зокрема запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо: наявності або відсутності податкового боргу по єдиному податку та ЄСВ; зняття з податкового обліку як платника податків; незастосованих штрафних санкцій та пені; заборгованості по податках та платежах; відповідності/невідповідності платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку; ставки та терміни сплати єдиного податку.

Всі отримані запити були розглянуті фахівцями податкової служби вчасно та не залишилися поза увагою – акцентують у відомстві.

Та нагадують платникам, що запити на отримання публічної інформації можуть бути надіслані  на поштову адресу  Головного управління ДПС у Чернівецькій області: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А  та на офіційну електронну адресу: cv.official@tax.gov.ua.

Крім того, запити можна направити через «Електронний кабінет» (http://cabinet.tax.gov.ua) з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Ознайомитися з Формою для подання запиту на отримання публічної інформації: Головна>ДПС у регіоні>Головне управління>Публічна інформація: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/