Головне управління ДПС у Чернівецькій області запрошує на Zoom конференцію платників ПДВ
Головне управління ДПС у Чернівецькій області  проводить в режимі ZOOM конференцію на тему: « Зміни до порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних»
Усі бажаючі мають можливість підключитися до заходу за посиланням: https://us05web.zoom.us/j/82737537041?pwd=Ris1QXZIMWp0K2U5ZnZwVjduRklNZz09
Дата проведення  лютого 2023
Початок проведення 10:00
Ідентифікатор конференції: 827 3753 7041
Код доступу: 0g4vUD
Спікери: заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк та начальник відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Дмитро Матейчук.
Запитання та обговорення в коментарях до цієї публікації у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/tax.chernivtsi/ .
Також з питань зупинення реєстрації податкових накладних можна телефонувати 0372(545037) або +380990276114.
 
Щодо своєчасного формування фіскальних чеків (Z – звітів) під час відсутності зв’язку між РРО та сервером обробки інформації при відключенні електроенергії
Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до підпункту 3.1.2 пункту 3.1 розділу ІІІ Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів передачі даних, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 № 1057, РРО повинен, зокрема, забезпечувати накопичення контрольно-звітної інформації у разі неможливості передачі її через порушення зв’язку із сервером обробки інформації з будь-яких причин та автоматичну передачу накопиченої інформації до сервера обробки інформації після відновлення зв’язку. Також відбувається блокування проведення розрахункових операцій у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації протягом 72 годин.
Пунктом 9 Вимог щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.2002 № 199, передбачено, що блокування виконання функцій реєстратора знімається після усунення причини його виникнення.
Тобто блокування РРО відбувається у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації (відсутності електропостачання, Інтернету) не раніше ніж через 72 години.
Водночас після відновлення такої можливості РРО розблоковується та накопичена інформація передається до сервера автоматично.
 
Для допомоги декларантам створено банер щодо правил декларування доходів за 2022 рік
У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, кампанія декларування минулорічних доходів громадян розпочалась 1 січня 2023 року та триватиме до 1 травня 2023 року. Декларації про майновий стан і доходи громадяни повинні подавати до ДПІ за місцем своєї податкової адреси.
На допомогу громадянам ДПС України створила банер щодо правил декларування доходів за 2022 рік (https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023), де розміщено наступне:
Нормативно – правова база. Нова форма декларації про майновий стан і доходи;
Основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи;
Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи;
Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи;
Визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб;
Визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб – підприємців;
Приклади заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи;
Актуальні питання – відповіді про податкову знижку за окремими видами витрат;
Інформаційні повідомлення.
 
Щиро дякуємо за співпрацю!
Головне управління ДПС у Чернівецькій області
Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:
завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76
e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів);
e-mail: bukdpa@ukr.net (для листування зі ЗМІ)