Податківці закликають інформувати про порушення на ринку пального

Податківцями області за вісім місяців цього року проведено 50 фактичних перевірок представників бізнесу, які здійснюють діяльність на ринку пального. Встановлено низку порушень та застосовано штрафних санкцій на суму майже 1,0 млн грн – інформує заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Чернівчан Наталія.

Серед основних порушень обігу пального – реалізація пального без ліцензії та порушення порядку обліку запасів.

Всього на території регіону роздрібну торгівлю пальним здійснюють 80 суб’єктів господарювання, які отримали 217 ліцензій. Для зберігання пального отримано 6 ліцензій, для зберігання пального виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки 381платник отримав 421 ліцензію.

Наталія Чернівчан звертає увагу буковинців на ресурси ДПС, які дають можливість повідомляти про ймовірні факти порушень законодавства продавцями пального – незастосування РРО/ПРРО, невидачу фіскальних чеків; відмову у розрахунку банківською карткою; торгівлю без ліцензій та інші порушення порядку реалізації підакцизної продукції.

Оперативно поінформувати про порушення можна через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram.

Також повідомити про порушення можна через «гарячу лінію» Контакт-центр ДПС за номером 0800-501-00-7.

Вся інформація, яка надходить до ДПС, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки.

Важливість громадського контролю – продовжує Наталія Чернівчан – пов’язана з тим, що частина акцизу який зараховується до місцевих бюджетів залежить від обсягу роздрібної торгівлі пальним на відповідній території. Для цього враховуються дані реєстраторів розрахункових операцій. І на збільшення находжень до бюджетів територіальних громад безпосередньо впливає фіскалізація всіх розрахунків при продажу пального.
Отримуючи фіскальний чек – забезпечуємо кошти на розвиток громади!

 

Подання заяви для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб’єктами господарювання, які використовують програмні РРО

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається органами ліцензування, якими відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2015 № 609 є територіальні органи ДПС.

Для отримання такої ліцензії суб’єкт господарювання подає до органу ліцензування за місцем провадження діяльності заяву про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями у довільні формі.

У заяві зазначає перелік програмних РРО, які знаходяться у місці торгівлі, їх фіскальні номери, дату реєстрації ПРРО в контролюючому органі та назву моделі ПРРО.

За детальною інформацією платники можуть звертатись до управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернівецькій області за номерами телефонів: (0372)545635(0372)546019.

 

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів)