ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі,

 розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Сторожинецька  міська рада Чернівецького району Чернівецької області, вул. Чернівецька, 6А місто Сторожинець Чернівецький район; Чернівецька область; КОД ЄДРПОУ 04062179, орган місцевого самоврядування.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Електрична енергія за кодом ДК 021:2015: 09310000-5 Електрична енергія.

Обґрунтування доцільності закупівлі.

Сторожинецька міська рада Чернівецького району Чернівецької області (далі Замовник) діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» забезпечує потреби територіальної громади, діяльність якої не здійснюється на промисловій чи комерційній основі, та є розпорядником бюджетних коштів.

Для виконання зазначених завдань/функцій Замовник повинен зокрема, забезпечити підпорядковані заклади та установи необхідними енергоносіями, зокрема електричною енергією, з метою забезпечення працівників умовами праці для виконання їхніх трудових функцій.

Обґрунтування обсягів закупівлі.

Обсяги закупівлі визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої Замовником на основі фактичного використання електричної енергії в попередньому періоді та обсягу фінансування, зокрема помісячного розпису на 2024 рік з врахуванням річного плану та касових видатків.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями

UA-2023-12-11-015651-a

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:              2 745 000,00 грн. з ПДВ.

Очікувана вартість обрахована відповідно до середньозваженої ціни на електричну енергію, з врахуванням прогнозованої динаміки на очікуваний  період.

Вихідні дані взяті з сайту ТОВ «Українська енергетична біржа».

Розмір бюджетного призначення:  2 745 000,00 грн. з ПДВ, згідно очікуваної вартості.

Обґрунтування технічних характеристик.  Вказано в Додатку 2 до тендерної документації. Якісні характеристики визначено відповідно до особливостей  предмета закупівлі та з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів.