Сторожинецькою міською радою затверджено Правила додержання тиші на території громади.

Розпорядженням Сторожинецького міського голови від 21 грудня 2023 року № 930 ухвалено рішення, щодо Правил додержання тиші, які зокрема, регулюють у цьому аспекті діяльність закладів і заборону на використання піротехнічних засобів, особливо під час правового режиму воєнного стану на території громади. Які обмеження є, і як їх необхідно дотримуватися, бо мопеди ганяють, у розважальних закладах лунає гучна музика.

Відповідні Правила додержання тиші на території Сторожинецької міської територіальної громади, визначають основні вимоги до дотримання тиші в громадських місцях, в багатоквартирних житлових будинках та механізми попередження високих рівнів шумів. Зокрема, забороняється створювати шум на захищених об’єктах та в інших місцях громадського користування з перевищенням рівнів, установлених санітарними нормами. Здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, можливе за умов, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень.

Не можна подавати звукові сигнали автотранспортом (окрім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді), умикати поблизу житлових будинків радіоприймачі та іншу звуковідтворювальну апаратуру при відкритих дверях та спущених шибках автомобілів, звукові засоби проти викрадення автомобілів, залишати автотранспорт з увімкнутим двигуном на прибудинкових територіях та внутрішньо-квартальних (внутрішньо-будинкових) проїзних дорогах (окрім спеціально обладнаних аварійних машин та спецавтотранспорту підприємств, організацій, що обслуговують житлові будинки та інженерне обладнання).

Проведення на захищених об’єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється в робочі дні з 21:00 до 8:00, а у святкові та неробочі дні – упродовж доби.

Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.

Важливо! Під час правового режиму воєнного стану категорично забороняється:

  • експлуатувати автомобілі, мотоцикли, квадроцикли, мопеди, моторолери та інші транспортні засоби, які використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів без шумопоглинача або систему «прямоток» та конструктивні особливості системи випуску газів, яких продукують надмірний рівень шуму;
  • під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» роботу мотокос, бензопил, інших інструментів з двигунами внутрішнього згорання до сигналу «Відбій повітряної тривоги»;
  • проведення розважальних заходів, під час яких використовуються піротехнічні вироби, феєрверки із звуковим ефектом та/або із світловим ефектом, схожим на вибухи, у тому числі сценічних класу F1, F2, F3, F4;
  • продаж та/або передача у будь-який спосіб феєрверків, піротехнічних виробів, класів F1, F2, F3, F4;
  • продаж та/або передача у будь-який спосіб сценічних піротехнічних виробів класу Т1, інших піротехнічних виробів класу P1.

використання фізичними та юридичними особами піротехнічних виробів, феєрверків із звуковим ефектом та/або із світловим ефектом, схожим на вибухи, у тому числі сценічних класу F1, F2, F3, F4.

Розпорядження