Інститут муніципального менеджменту запрошує фахівців сфери управління багатоквартирними будинками до участі в семінарі на тему: «Детальний аналіз актуальних законодавчих змін у сфері управління багатоквартирниими будинками» який проходитиме 06.04.2024 року в онлайн форматі.

Останнім часом на законодавчому рівні впроваджено низку змін, що стосуються роботи управителів багатоквартирних будинків та ОСББ, зокрема:

– 13 лютого 2024 року набув чинності Наказ Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури від 18 листопада 2023 року № 1048 «Про затвердження Змін до Типового статуту об’єднання співвласників багатоквартирного будинку»;
– 21 лютого 2024 року наявність електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі стала обов’язковою для всіх юридичних осіб, які беруть участь в цивільних та адміністративних справах, в тому числі для ОСББ та управителів багатоквартирних будинків.
– 10 листопада 2023 року набрали чинності зміни, передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками».

Таким чином, під час проведення запланованого заходу наші юристи детально розкриють вищевказані законодавчі зміни, закцентують увагу учасників на найважливіших моментах, поділяться практичними порадами щодо впровадження даних новацій законодавства у практичній діяльності управителівта ОСББ.

В ході проведення вищезазначеного семінару планується розглянути наступні питання:
– Обов’язкова реєстрація ОСББ та управителів багатоквартирних будинків в Електронному суді. Можливості електронного судочинства у боротьбі з боржниками.
– Наслідки відсутності електронного кабінету ОСББ/Управителя в електронному суді в процесі проведення претензійної роботи.
– Спрощена процедура прийняття рішень у багатоквартирних будинках. Як провести збори співвласників в сучасних законодавчих умовах?
– Зміни до Типового статуту об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, що набули чинності з 13.02.2024 року
– Основні відмінності від діючих Статутів ОСББ.
– Порядок дій ОСББ щодо перегляду Статутів

Отримана на семінарі інформація дасть змогу фахівцям розібратися в тонкощах законодавства та отримати практичні поради щодо реалізації
законодавчих змін в їх практичній діяльності.
Будемо раді зустрічі з Вами на семінарі, а також просимо сприяти участі в даному заході фахівців сфери управління багатоквартирними будинками Вашого
населеного пункту.
Детальна інформація щодо вартості семінару та тематики надається в додатку до листа.
Зареєструватися для участі в семінарі можна, заповнивши Аплікаційну форму або за телефоном (093) 392-16-22

Програма