25 квітня 2024 року в Сторожинецькій міській раді відбулася презентація «Порадника безпеки» за участі представників Сторожинецької міської ради, представників ДСНС та поліції, фахівців освітніх закладів Сторожинецької громади та небайдужих мешканців.

Цей довідник створений саме для мешканців Сторожинецької громади на основі їхнього опитування та спільної праці фокус-групи, експертів з питань безпеки і громадської радниці Наталі Горвасюк. У «ПоРаднику безпеки» зібрана важлива інформація, що стосується можливих небезпечних ситуацій і дозволить жителям Сторожинецької громади почуватися більш впевнено у плані безпеки своєї та близьких: як діяти, куди телефонувати у певних випадках, як подбати про себе та інших. Друковані примірники отримали всі учасники презентації, більша частина з яких потрапить до освітніх закладів громади. Під час презентації педагогами громади було запропоновано проведення виховних годин з питань цивільної безпеки на основі матеріалів «Порадника безпеки» для учнів та студентів громади.

Також в рамках проекту було розроблено безпекові інформаційні плакати-таблички «Подбай про свою безпеку», які, як зауважили фахівці міської ради, потрібно розмістити у всіх освітніх закладах та громадських місцях Сторожинецької громади. На плакатах розміщено телефонні номери, корисні посилання для захисту своєї цивільної, правової, цифрової безпеки та ментального здоров’я.

Сторожинецька міська територіальна громада є однією з 7-ми громад-учасниць проєкту зі всієї України. Довідник створено в рамках проєкту «ПоРадник безпеки», який впроваджується ГО «Асоціація громадських радників України» за фінансової підтримки МФ «Відродження» та Європейського Союзу. Мета даного проєкту: підвищити спроможність мешканців територіальних громад реагувати на ризики безпеки, за допомогою залучення мешканців громад, представників органів влади, національної поліції та інших представників до процесу планування та здійснення заходів цивільної безпеки.

Переглянути «Порадник безпеки для мешканців Сторожинецької міської територіальної громади» можна за посиланням: https://paralegals.org.ua/…/poradnyk-bezpeky-dlia…/

Нагадуємо, що безпека – це спільна відповідальність! Не будьте байдужими до проблем безпеки у вашому місті. Звертайте увагу на порушення, повідомляйте про них до відповідних органів, співпрацюйте з владою та громадськими організаціями. Активна позиція кожного – це запорука нашого спільного благополуччя. Нехай відповідальність за безпеку стане нашим спільним девізом!

https://youtu.be/33JDEJic1ls?si=eez5-jWTJ4njxhWJ