Вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України по досягненню 25- та 45-річного віку відбувається впродовж п’яти робочих днів від дати звернення.

У разі подання особою паспорта, оформленого територіальним підрозділом ДМС, який припинив діяльність або тимчасово не здійснює свої повноваження, картотеки заяв про видачу паспорта якого не збереглися, працівниками територіального підрозділу ДМС здійснюються необхідні перевірки. За необхідності підтвердження інформації, поданої заявником, строк вклеювання фотокартки може бути продовжений не більше ніж на 30 календарних днів, про що заявника інформують у письмовій формі.

За умови надання особою документів, що посвідчують її особу та підтверджують громадянство України, оформлення яких здійснювалося із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру, або стосовно якої у відомчій інформаційній системі ДМС міститься інформація, що дозволяє ідентифікувати особу, вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України у вигляді книжечки здійснюється у визначений нормативними вимогами термін – впродовж п’яти робочих днів.

Після проведення усіх необхідних перевірок у випадку відсутності інформації, що підтверджує особу власника паспорта у вигляді книжечки, міграційна служба може відмовити в наданні послуги з вклеювання фото до паспорта громадянина України.  За таких обставин заявнику необхідно пройти процедуру встановлення особи, в тому числі засобами відео-конференц-зв’язку, та отримати послугу з оформлення паспорта громадянина України у вигляді картки.

Управління ДМС у

Чернівецькій області