До регіонального офісу – центру роботи з мікро- та малим бізнесом «Зроблено в Україні» у Чернівцях вже звернулися майже 200 осіб, які планують створювати або розширювати бізнес. З них 23 вже подали документи на отримання гранту за програмою «Власна справа» або на «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей».

До офісу також звернулися 26 учасників  бойових дій або членів їх сімей, які мають намір отримати «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей». Семеро  з них це діючі підприємці, які мають намір розширити власну справу за допомогою гранту, решта – ті, що бажають відкрити.

Фахівець офісу Наталія Урсуляк допомогла з формуванням заяв через портал Дія для участі в грантовій програмі,  зі  складанням бізнес-плану. Також до офісу зверталися, ті хто отримав відмову в отриманні гранту, фахівець допомогла розібратися в помилках, які допущені при подачі заяви, і заявник зміг  повторно подати документи.

З часу відкриття офісу найбільше консультацій стосувалися грантових програм (173), підбору персоналу та інших активних програм зайнятості (40). Також 24 стосувалися умов надання кредиту за програмою «5-7-9», 19  консультацій за програмою єОселя

Нагадуємо, у Чернівецькій філії Чернівецького обласного центру зайнятості працює регіональний офіс – центр роботи з мікро- та малим бізнесом «Зроблено в Україні» (м.Чернівці, вул.Воробкевича 37). Тут підприємці можуть отримати інформацію, консультації та допомогу в оформленні документів, написанні бізнес-планів, подачі документів на гранти та інші програми підтримки малого і мікробізнесу.  Зокрема для них доступні: гранти «Власна справа», гранти для ветеранів, ветеранок, їхніх дружин та чоловіків, компенсація за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, компенсації за працевлаштування внутрішньо-переміщених осіб, ваучери на навчання працівників, програми навчання та перенавчання у Центрах профтехосвіти, кваліфікована допомога із пошуком та підготовкою кадрів та інші.