За підсумками роботи податкового відомства Чернівецької області впродовж першого півріччя 2024 року до бюджетів усіх рівнів платниками сплачено понад 5 млрд 530,2 млн грн  податкових платежів. Забезпечено зростання обсягів надходжень у порівнянні з 2023 роком на 1 млрд 775,5 млн грн – про це інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька .

За її словами сумлінність платників та цілеспрямована податкова політика на зниження податкових ризиків до мінімального рівня у всіх сферах оподаткування сприяли виконанню прогнозованих показників.

Надходження до державного бюджету у першому півріччі 2024 року складають 2 млрд 742,2 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом 2023 року додатково надійшло 1 млрд 251,0 млн грн .

У розрізі платежів , основна частка надходжень – це податок на додану вартість , якого сплачено понад 730,3 млн грн. Виконання планових показників на 112,0 відсотків. Минулорічні надходження перевищено на 319,4 млн. грн.

Серед визначальних платежів також податок на доходи фізичних осіб – 724,0 млн грн,  податок на прибуток – понад 288,0 млн грн.  та військовий збір – понад 216,8 млн грн.

Щодо сплати податків до місцевих бюджетів області – продовжує Теодозія Юріївна – то впродовж першого півріччя 2024 року надійшло понад 2 млрд 788,1 млн грн. До минулого року приріст перевищує 524,5 млн грн.

Серед незмінних лідерів у наповненні місцевих бюджетів, залишається податок на доходи фізичних осіб – понад 1млрд 761,9 млн грн. Це на 314,3 млн грн, або 21,7 відсотків більше ніж торік. Також, позитивна динаміка надходжень і щодо інших місцевих податків. Спрощенці сплатили майже 493,0 млн грн єдиного податку (+121,6 млн грн). Від землевласників та землекористувачів надійшло 263,1 млн грн плати за землю (+33,6 млн грн).

Також за звітний період надійшло 3 млрд 268,8 млн грн єдиного соціального внеску на загальнодержавне страхування.

 

З реквізитами рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету можна ознайомитися на сайті ДПС

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

Одночасно, за принципами, визначеними п. 42 прим. 1.1 ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) функціонує електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання ПКУ та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом, зокрема, автоматизованого визначення рахунків для сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на поточну дату конкретного платника податків.

 

Щиро дякуємо за співпрацю!

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів);

e-mail: cv.press@tax.gov.ua  (для листування зі ЗМІ)