Учасник бойових дій Віталій Бакрев з Чернівців, після втрати ноги на війні, вирішив розпочати власну справу. За власні кошти відкрив магазин квітів та святкового оформлення у с.Магала, а за кошти мікрогранту за урядовою програмою єРобота «Власна справа» нещодавно відкрив у Чернівцях студію яскравих емоцій «Фенікс».

Віталій кілька разів подав документи через Дію на «ветеранський грант», щоб реалізувати мрію, проте під час подачі документі виникали труднощі – його посвідчення учасника бойових не підтягувалося в Дії. Це не зупинило чоловіка, і  ветеран подався на мікрогрант на суму 250 тис.грн

Після початку повномасштабного вторгнення чоловік пішов добровольцем до Збройних сил України. Спершу Віталій був розвідником, а згодом — кулеметником. Одразу після навчань воював на Київщині, у квітні 2022 року військового з побратимами перекинули на Харківщину, де він упродовж п’яти місяців брав участь у боях з окупантами. А 24 серпня 2022 року, саме в День Незалежності, Віталій втратив ногу.

Віталія комісували та він вирішив започаткувати свою справу. Назву магазину обрав не випадково, «Фенікс» — це його позивний у війську. Обрав такий позивний зовсім не випадково.

«Обрав такий позивний, бо розумів, що військова служба мене точно змінить. Фенікс – міфічний вогняний птах, символ переродження. Багато хто зараз каже, що втомився від війни, натомість моя студія покликана вносити в життя яскраві емоції. Своїми діями я хочу показати усім тим, у кого опустилися руки, що бізнес зараз можна і треба розвивати. Так само яскраві емоції можна знайти і на війні. Хочу надихнути наших людей на нові звершення, на перемогу» – розповідає військовий.

За кошти мікрогранту ветеран закупив товар – квіти, кульки та  меблі для студії, а також частково оплатив оренду та маркетингові послуги. Наразі сформував команду працівників: флориста – дизайнера квітів та квіткового магазину, дизайнера із кулькових витворів та маркетолога. Студія яскравих емоцій «Фенікс» знаходиться у Чернівцях за адресою: вул.Руська 74.

Сьогодні у студії яскравих емоцій «Фенікс» можна придбати усе, що потрібно для свята: від квітів до кульок та м’яких іграшок. У планах Віталія — розвиток та розширення підприємницької діяльності, однак наразі лікування дещо вибило з графіка.

«Мені одночасно і хочеться розвиватися, є багато інших ідей, однак і хочеться до хлопців повернутися. Я був раніше штурмовиком, командиром, і хотілося б й надалі виконувати ті бойові завдання. Але наразі мушу відновити здоров’я», — додає військовий.

Прийом заявок за програмами «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя» – продовжується!

Подати заявку можна через Дія.

Більше про грантові програми дізнавайтеся тут:

«Власна справа» https://is.gd/xBaklo

«Грант для ветеранів та їх подружжя» https://is.gd/jxqZ7j

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть за номером телефону (0372) 95 02 11.