На «Гарячу лінію» Управління ДМС в Чернівецькій області на номер: (0372)-55-04-61 надходить чимало запитань щодо можливості якнайшвидшого оформлення закордонного паспорта. Ділячись власним гірким досвідом вимушеного повернення з пунктів перетину кордону через завершені терміни дії паспортних документів та відповідно – зрив запланованих поїздок, дозвонювачі запитують: чи можна швидко вклеїти фото дітей до паспортів батьків або продовжити термін дії закордонного паспорта.

Нагадуємо, що такі послуги надавалися лише в перші місяці війни у зв’язку з надзвичайною ситуацією, що виникла в Україні через повномасштабне вторгнення рф та масову еміграцію за кордон мешканців східних регіонів. Це був вимушений крок, на який Уряд спільно з ДМС України пішли заради забезпечення можливості якнайшвидшого перетину кордону людям, котрі мали на руках закордонні паспорти із завершеним терміном дії. Також це робилося з метою зниження навантаження на єдине в країні підприємство, що здійснює друк паспортних документів – Поліграфкомбінат «Україна».

Станом на поточну дату послуги вклеювання фото дітей до закордонних паспортів батьків та продовження терміну дії закордонних паспортів в підрозділах міграційної служби НЕ НАДАЮТЬСЯ. Тож якщо плануєте поїздку за кордон для себе та дітей, обов’язково звертайте увагу на терміни завершення дії паспортних документів.

Нагадуємо, що законодавством передбачена можливість оформлення двох закордонних паспортів для кожного громадянина України незалежно від віку.   Щоби убезпечити себе та свої родини від прикрих ситуацій на кордоні, ви можете заздалегідь оформити другий паспортний документ.

Нагадуємо, що термін виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у терміновому режимі складає 7 робочих днів (10 календарних), у звичайному режимі – 20 робочих днів (календарний місяць).

Управління ДМС у Чернівецькій області