У Хотині розпочав роботу офіс «Зроблено в Україні»

 

Сьогодні у Хотині розпочав роботу офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні». Відкриття офісу відбулося за участі начальника  Чернівецької обласної військової адміністрації Руслана Запаранюка, заступниці начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Альони Атаманюк, Хотинського міського голови Андрія Дранчука, роботодавців та грантоотримувачів Хотинщини.

В офісі Всеукраїнської платформи «Зроблено в Україні» як діючі, так і майбутні підприємці зможуть отримати інформацію про урядові програми та ініціативи з підтримки бізнесу, міжнародні та регіональні програми. Фахівці офісу не лише консультують, а й надають практичну допомогу під час складання бізнес-планів та подання заявки на отримання гранту.

«У Чернівецькій області це вже другий офіс, перший офіс з квітня працює у Чернівцях, наступного тижня відкриємо такий самий офіс і у Вижниці. Цим самим охопимо територіально всю область. Ми вже побачили ефективність роботи офісу. На сьогодні за консультацією звернулися майже 300 осіб, з них 28 людей подали заявки на отримання грантів, і 8 вже мають позитивні рішення та розпочали реалізацію власних бізнес-ідей», – повідомила під час відкриття директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

За її словами, з початку дії програми «Власна справа» у Чернівецькій області мікрогранти отримали майже 700 осіб. Більшість з них це діючі  підприємці, які розширюють бізнес, проте є чимало тих, хто відкриває новий бізнес. Це дало змогу створити майже півтори тисячі нових робочих місць.

«Як тилова область маємо пріоритетне завдання підтримувати Збройні сили України, а для цього необхідний розвиток економіки. Загальнонаціональна платформа «Зроблено в Україні» – це можливість підтримати вітчизняний бізнес, вести якісний діалог з виробниками у розв’язанні проблем, зокрема і  релокованих підприємств. Буковина  входить до трійки лідерів регіонів, які прийняли релокований бізнес. Тому працюємо над тим, щоб ці підприємства мали можливість для розширення діяльності, а новостворений бізнес – мав впевнений старт», – зазначив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

В перший день роботи нового офісу вже надавалися консультації. Підприємець Віктор  Гуцул звернувся з питанням щодо масштабування власної справи. Він має лавандове поле у с. Білівці і має намір розширити виробництво ефірних олій, а також косметологічних та інших засобів. В офісі пояснили умови отримання мікрогранту та на які цілі його можна використати. Відвідувачу призначена наступна зустріч для опрацювання розрахункової частини бізнес-плану.

Офіс «Зроблено в Україні» в м. Хотин працюватиме за адресою: вул. Святопокровська, 80.

Додаткову інформацію можна отримати за номером 0 800 600 538 (безкоштовно в межах України).

 

Довідково: офіси «Зроблено в Україні», які відкриваються на базі центрів зайнятості – це невелика складова політики Уряду з підтримки вітчизняних виробників. Вони є платформою для сприяння розвитку бізнесу та підвищення конкурентоспроможності українських товарів на ринках.

Для зручності вся інформація щодо офісів, адрес та послуг зібрана тут https://www.dcz.gov.ua/other/choice

 

Фото можна завантажити з диску

https://drive.google.com/drive/folders/1AKbHP8NsORvJFbnkoSOqvP-LeeFcKAlp?usp=sharing