У Вижниці розпочав роботу офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні». Це вже третій офіс, який відкрили у Чернівецькій області.

Тут можна дізнатися про низку урядових ініціатив, зокрема, це – грантові програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», які супроводжує служба зайнятості, компенсаційні програми для роботодавців, серед яких за облаштування робочих місць працевлаштованих людей з інвалідністю, за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та інші.

Директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко зазначає: «Послугами офісу «Зроблено в Україні» в Чернівецькій області скористалися понад 300 людей. Більшість цікавляться грантами на власну справу, зокрема, 28 людей подали заяви і 9 вже мають позитивні рішення. Також 12 працедавців звернулися до фахівців офісу, щоб отримати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб».

Відкриття відбулося за участі представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Голова Вижницької районної військової адміністрації Сергій Чеботар наголосив на співпраці та об’єднанні зусиль задля підтримки бізнесу у регіоні. До офісу завітали і підприємці, які скористалися грантовими програмами. Вони поділилися своїм досвідом роботи та проблемами, зокрема потребами у кваліфікованих працівниках.

Під час зустрічі йшлося також про міжнародні та регіональні програми підтримки бізнесу і про низку державних програм, які допомагають підприємництву розвиватися, зокрема: гранти на переробку/дрони, на сад, на теплицю, «Доступні кредити 5-7-9», програма єОселя та компенсація 25% витрат на закупівлю сільгосптехніки українського виробництва.

Відтепер такий офіс працює на базі Вижницької філії Чернівецького обласного центру зайнятості за адресою: м.Вижниця, вул. Українська, 94-А.

Довідково: офіси «Зроблено в Україні» – це складова політики Уряду з підтримки українських виробників. Вони є платформою для сприяння розвитку вітчизняного бізнесу та підвищення конкурентоспроможності українських товарів на ринках.

У Чернівецькій області працює 3 офіси «Зроблено в Україні» – м. Чернівці, м. Хотин та м. Вижниця. Для зручності вся контактна інформація зібрана тут https://is.gd/H1Eeg5.