На вебпорталі ДПС розміщено адреси, контактні телефони та графік роботи центрів обслуговування платників

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, що інформацію щодо адрес, контактних телефонів та режиму роботи центрів обслуговування платників розміщено: у відкритій частині Електронного кабінету https://cabinet.tax.gov.ua у розділі «Прес-центр»/Контакти (обрати відповідний регіон); на офіційному вебпорталі ДПС https://www.tax.gov.ua  у банері «Центри обслуговування» (обрати відповідний регіон).

Контактна інформація головних управлінь ДПС в областях, м. Києві розміщена на офіційному вебпорталі ДПС https://www.tax.gov.ua/  у банері «Територіальні органи» (обрати відповідний регіон)/Контакти.

Як перевірити стан розрахунків з бюджетом у приватній частині Електронного кабінету?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що платник податків у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів.

При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема податковий борг.

Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається онлайн з використанням кваліфікованого надавача електронних довірчих, через інтегровану систему послуг електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється через вебпортал ДПС за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua.

Платникам слід знати, у приватній частині Електронного кабінету інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних та інших сервісів оновлюється у режимі реального часу.

 

Розстрочення або відстрочення заборгованості по сплаті єдиного внеску не передбачено чинним законодавством

Чинним законодавством, яке регулює порядок нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, не передбачено розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті єдиного внеску.  Роз’яснюють фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Відповідно до частини дванадцятої ст. 9 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов’язаннями із сплати єдиного внеску зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами зобов’язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

Відтак, у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом №2464, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом – частина одинадцята ст. 9 Закону № 2464.

 

Щиро дякуємо за співпрацю!

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів);

e-mail: cv.press@tax.gov.ua  (для листування зі ЗМІ)