На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 нерідко надходять запитання щодо Є-документів у мобільному за стосунку «Дія». Надаємо добірку відповідей на найпоширеніші з них:

– документи старого зразка – паспорти громадянина України у вигляді книжечки та для виїзду за кордон, що не містить безконтактний електронний носій – не занесені до Єдиного державного демографічного Реєстру та не відображаються у застосунку «Дія»;

– цифрові паспорти можна пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства нарівні з оригіналами;

– всі державні та приватні постачальники послуг зобов’язані приймати е-аналоги біометричного паспорта та ID-картки;

– електронну версію паспорта громадянина України у вигляді ID-картки можна надавати у підрозділах ДМС України під час оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

– за наявності лише електронної версії паспорта громадянина України для виїзду за кордон перетнути державний кордон України та жодної з країн світу неможливо. Поза межами України є-документи для посвідчення особи та підтвердження громадянства не використовуються.

Управління ДМС у

Чернівецькій області