Пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні; професійна підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації; навчання за ваучером; започаткування або розвиток власної справи в межах програми «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» тощо. Цьогоріч послугами обласної служби зайнятості скористалися 467 учасників бойових дій.

Працевлаштування.

Впродовж січня-серпня 2024 року 60 демобілізованих – працевлаштовані. Нині ветерани працюють на посадах верстатника деревообробних верстатів, охоронника, слюсаря з ремонту транспортних засобів, водія автотранспортних засобів, тракториста тощо.

Профнавчання.

Цьогоріч за направленням обласної служби зайнятості професійне навчання проходили 8 безробітних ветеранів. Після стажування вони отримали роботу і працюють, зокрема, волочильником дроту, комірником, продавцем-консультантом, робітником фермерського господарства, монтажником-складальником металопластикових конструкцій, верстатниками деревообробних верстатів.

Ваучери на навчання.

Ваучери на навчання отримали 13 учасників бойових дій, зокрема, на перепідготовку за робітничими професіями тракториста-машиніста с/г (лісогосподарського) виробництва (10 осіб), кухаря (1особа) та на здобуття ступеня магістра за спеціальністю «медицина» (2 осіб).

Програма «Грант для ветеранів та членів їхніх родин».

Цьогоріч від Державного центру зайнятості отримали 21 позитивне рішення на започаткування чи розвиток ветеранського бізнесу за грантові кошти учасники бойових дій та дружини ветеранів.

Завдяки цій грантовій програмі у Чернівецькій області розвивається підприємництво. Отримувачі грантів відкривають кав’ярні, магазини, піцерію, мобільну точку харчування, спортивний клуб, центр раннього розвитку дитини, шиномонтаж для вантажного транспорту, студію танців, овечу ферму; запроваджують бізнес з вирощування та продажу морепродуктів; надають стоматологічні, архітектурні, ритуальні послуги, а також послуги з «Пест контролю».

Загальна сума грантових коштів на ветеранський бізнес становить 8,73 млн грн.

Більше інформації щодо програми «Грант для ветеранів та членів їхніх родин» можна дізнатися за посиланням https://www.dcz.gov.ua/people/ubd.