У цьому році до Чернівецької обласної  служби зайнятості звернулися та отримали послуги 1469 осіб з числа ВПО, служба зайнятості допомогла знайти роботу для 259 переміщених осіб.

В цьому році професійним навчанням охоплено 46 осіб цієї категорії, 14 переселенців брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, 9 –  отримали гранти на створення або розвиток власної справи, 23 – отримали ваучери на навчання.

Більшість працевлаштованих у Чернівецькому районі  – 179 осіб, ці люди працюють фахівцями,  бухгалтерами, вчителями, вихователями, продавцями, кухарами та  фахівцями  із соціальної роботи.

У Дністровському районі 63 працевлаштованих ВПО, вони працюють в органах влади та місцевого самоврядування, кухарами, фармацевтами, діловодами, прибиральниками, робітниками фермерського господарства.

У Вижницькому районі – 17 ВПО працевлаштовані та працюють підсобними робітниками, укладальниками-пакувальниками, менеджерами (управителями) із збуту, робітниками фермерського господарства та прибиральниками службових приміщень.

В минулому році до служби зайнятості звернулися 893 особи, роботу знайшли для 272 осіб, навчання проходили 27 осіб, 12 отримали мікрогранти на створення або розширення бізнесу, а 26 ваучери на навчання або підвищення кваліфікації.

Звертаємо увагу роботодавців, що за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб можна отримати компенсацію https://www.dcz.gov.ua/employer/choiceprofit/vpowar

З питань працевлаштування, отримання компенсацій можна отримати інформацію  у найближчому центрі зайнятості або за телефоном 0372950211 проконсультують фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості