На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 надходять запитання щодо особливостей прийому громадян за записом в «Електронну чергу». Пропонуємо добірку відповідей на найпоширеніші з них:

Мені відмовили в оформленні паспорта через запізнення. Наскільки це законно?

Прийом однієї особи для оформлення паспортного документа розрахований на 15 хвилин. У випадку неявки заявника до підрозділу міграційної служби на 2 хвилини його черга скасовується автоматично. Таким відвідувачам можуть відмовити у наданні послуги, адже прийом у незаброньований час може  призвести  до порушення порядку роботи черги та – права інших громадян на отримання адміністративної послуги у визначений для них час.

Якщо в мене є запис чергу на визначений час, але підрозділ припиняє прийом через відключення електропостачання чи тривогу, чи маю я право на отримання послуги?

Зберігайте свій талон попереднього запису в  чергу. Вам буде надано послугу по завершенні позаштатної ситуації у порядку живої черги у будь-який зручний для Вас день.

Чи є категорії відвідувачів, яким послуга надається в день звернення?

Чернівчани можуть отримати талон  в чергу у терміналах  попереднього запису в день звернення, для чого передбачена певна кількість талонів. Також у всіх підрозділах УДМС у Чернівецькій області позачергово без попереднього запису паспортні послуги надаються військовослужбовцям, які можуть пред’явити військовий квиток.

Управління ДМС у 

Чернівецькій області