Крісло колісне – не візок, яким ми користуємось у супермаркеті. Це частина особистого простору людини, тож чіпати чи пересувати його без дозволу не можна. Це стосується й милиць та інших допоміжних засобів.

Якщо ви бачите поруч з людиною собаку-терапевта або собаку-поводиря (часто вони мають жовту стрічку на нашийнику), пам’ятайте, ця собака – на службі: її не можна торкатися, гладити, кликати тощо.

Головне у взаємодії з людиною з інвалідністю – фокусуватись на ній самій, а не на її інвалідності. І нехай крісло колісне чи будь-які інші допоміжні засоби не стають перепоною для вашого спілкування.

Більше інформації у «Довіднику безбарєрності» тут: https://2cm.es/LU-J .

Довідково:

Апарат та 7 територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області  облаштовані пандусами для пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями, у 3-х підрозділах потреба у пандусах відсутня у зв’язку з розташуванням адміністративних приміщень на першому поверсі. У одному відділі УДМС, що розташований на другому поверсі, для осіб з інвалідністю спеціально обладнано окремий службовий кабінет на І поверсі, в якому функціонують робочі станції для надання всіх видів адміністративних послуг у сферах міграції.

Управління ДМС у

Чернівецькій області