Упродовж трьох кварталів місцеві бюджети Буковини за рахунок податків та податкових платежів поповнились на 4,3 млрд грн

Упродовж січня – вересня 2024 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло понад 4329,4 млн гривень податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2023 року на 815,0 млн гривень. Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Основною фінансовою частиною доходів місцевих скарбниць краю, понад 62,5 відсотки, є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 2705,5млн грн.

Вагомою складовою наповнення місцевих бюджетів став єдиний податок, платники якого додали до місцевого бюджету 737,1 млн грн. Ще одним вагомим внеском в місцеві бюджети краю є майнові податки, платежі від якого склали 636,5 млн грн. Передусім це плата за землю – 447,1 млн грн, податок на нерухоме майно – 186,9 млн грн. та податок на транспорт – 2,5 млн грн.

Також, ще одним елементом забезпечення фінансової стабільності місцевих громад є акцизний податок з роздрібного продажу, сума надходжень по якому склала 97,2 млн грн.

Крім того бюджети територіальних громад від бізнесменів Буковини отримали податку на прибуток – 64,4 млн грн, плату за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального в сумі 13,2 млн грн, за користування лісом, надрами й водою – 24,6 млн грн, інші надходження склали – 50,9 млн грн.

 

З реквізитами рахунків для сплати податків, зборів і єдиного внеску платники можуть ознайомитися на вебпорталі

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків,  або на офіційному субсайті ГУ ДПС у Чернівецькій області за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

 

Про останні зміни у податковому законодавстві можна дізнатись у ЗІРі

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, щоб завжди бути в курсі останніх змін та найактуальніших новин податкового законодавства: переходьте за посиланням https://tax.gov.ua/ на вебпортал Державної податкової служби України;  клікайте на «Загальнодоступний інформаційно довідковий ресурс»;  за посиланням https://zir.tax.gov.ua/ натискайте «Останні зміни в законодавстві».

Крім того, платники податків мають можливість перейти за посиланням  https://zir.tax.gov.ua/main/lastupdate/ та підписатись на отримання інформації про останні зміни в законодавстві засобами електронної пошти, заповнивши Форму зворотного зв’язку.

Після завершення реєстрації платники будуть систематично отримувати на свою електронну адресу останні новини з ЗІР.

Крім того, додаткову  інформацію можна отримати: на субсайті Головного управління ДПС  у Чернівецькій області: https://cv.tax.gov.ua/ та на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook ДПС у Чернівецькій області: https://www.facebook.com/tax.chernivtsi/

 

Щиро дякуємо за співпрацю!

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів);

e-mail: cv.press@tax.gov.ua  (для листування зі ЗМІ)