Чернівецька обласна фітосанітарна лабораторія нагадує, що аграріям важливо контролювати якість зерна , зокрема показник натури — масу певного об’єму зерна (г/л), що відображає його насипну щільність. Це ключовий параметр для пшениці, жита, ячменю й вівса, який залежить від дозрівання, вологості та засміченості .
Вища натура у пшениці та жита, ніж у ячменю й вівса, через різну щільність зерна. Вона показує виповненість, вміст поживних речовин (крохмаль, цукор, протеїни) і впливає на вихід борошна та крупи . Вимірюють натуру за допомогою пурки — точного приладу з циліндром .
Чернівецька фітосанітарна лабораторія тепер визначає натуру та інші показники якості зерна на сучасному обладнанні .
З більш детальною інформацією Ви зможете ознайомитись за цим посиланням: http://fitolabcv.com.ua/natura-zerna/
Адреса: Чернівці, вул. Надрічна, 23б, email: labcv@ukr.net.