Більшості мешканців Чернівецької області, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді, здійснено автоматичне перепризначення житлової субсидії на неопалювальний період. Зокрема, в результаті перерахунку продовження субсидійних виплат на період з травня 2024 року по квітень 2025 року включно 24283 краян отримали без потреби в додаткових зверненнях.

Водночас 506 домогосподарствам відмовлено у автоматичному призначенні житлової субсидії на підставі отриманої інформації про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області нагадує, що у разі зміни персональних даних, майнового стану чи зміни у складі сім’ї членів домогосподарства громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати про це орган Пенсійного фонду.