Буковинські податківці закликають землевласників вчасно сплатити податок за землю – платникам вручено 379,6 тисяч повідомлень про сплату

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що на початок липня 2024 сформовано 397892 податкових повідомлень-рішень, з яких 95,4 відсотки уже вручено землевласникам. За цими повідомленнями -рішеннями буковинцям нараховано до сплати 79,8 млн грн.

Загалом від початку року буковинці, з урахуванням погашення минулорічних боргів, уже сплатили до місцевих бюджетів 67,1 млн грн плати за землю.

У податковому відомстві роз’яснюють, що громадяни для уточнення всіх питань щодо сплати податку за землю та проведення звірки можуть звертатися до ЦОПів у будь-який зручний час, відповідно до графіку роботи.

Вся необхідна інформація про діяльність ЦОПів Головного управління ДПС у Чернівецькій області розміщена на вебпорталі за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

Також землевласники можуть звертатися для звірки письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку (з дотриманням вимог, визначених пунктом 42.4 статті 42 ПКУ) до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником плати за землю на підставі оригіналів відповідних документів або належним чином засвідчених копій таких документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою, а також у разі зміни розміру ставки плати за землю, контролюючий орган, до якого звернувся платник плати за землю, проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку (пункт 286.5 статті 286 ПКУ).

 

За пів року буковинські платники сплатили до місцевих бюджетів майже 493 млн грн єдиного податку

У січні – червні 2024 року представники малого та середнього бізнесу Буковини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих скарбниць майже 493 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 121,5 млн гривень. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Значна частка сплаченого податку до казни – внесок приватних підприємців. За пів року вони сплатили 410,7 млн грн єдиного податку. Юридичні особи третьої групи сплатили 58 млн грн та платники четвертої групи – сільськогосподарські виробники перерахували за цей період 24,3 млн грн єдиного податку.

У податковій службі Буковини нагадують, єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Та наголошують, платники, які вчасно та сумлінно сплачують податкові платежі підтримують територіальні громади.

 

Щиро дякуємо за співпрацю!

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів);

e-mail: cv.press@tax.gov.ua  (для листування зі ЗМІ)