Буковинські власники нерухомого майна сплатили до місцевих бюджетів 143,6 млн грн податку

За сім місяців 2024 року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Буковини 143,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.

За словами посадовиці, внесок юридичних осіб до місцевих бюджетів склав 74,6 млн грн. Водночас фізичні особи – власники нерухомості перерахували до місцевої казни 69 млн грн. Загалом надходження податку на нерухоме майно порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 37,8 млн грн.

У податковій службі акцентують, що згідно з Податковим кодексом України базою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

Та нагадують, що фізичні особи зобов’язані перерахувати податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, а юридичним особам необхідно сплачувати авансові внески щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

До відома! Громадяни можуть дізнатись суму нарахованих платежів безпосередньо в ЦОПі податкової служби https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/, або за допомогою «Електронного кабінету платника» в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділ «Допомога» https://cabinet.tax.gov.ua/

 

Сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки потрібно у встановлені Податковим кодексом терміни

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що п.п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями визначено терміни сплати податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно.

Платникам слід знати, податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

– фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

– юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 

 

Щиро дякуємо за співпрацю!

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів);

e-mail: cv.press@tax.gov.ua  (для листування зі ЗМІ)