Цьогоріч у Чернівецькій області 222 підприємці реалізовують свої бізнес-ідеї завдяки проєкту єРобота «Власна справа» та 21 – завдяки програмі «Грант для ветеранів та членів їх сімей».

В бізнес області інвестовано понад 53 млн грн за рахунок коштів мікрогрантів  та понад 8,5 млн грн – ветеранських грантів.

Загалом по двох програмах в Чернівецькій області буде створено  468 нових робочих місць.

10 осіб отримали мікрогранти на створення власної справи. В області будуть відкриті нові кав’ярні, піцерії, гастробар, а також центр розвитку дитини та  магазин з продажу жіночих сумок та аксесуарів. Окрім цього надаватимуться послуги з ведення бухгалтерського обліку та послуг  для автомобілів.

Ще 10 осіб розпочнуть бізнес за кошти ветеранського гранту. Буде створена овеча та креветочна ферми, надаватимуться послуги: у сфері безпеки, ритуальні та з пест контролю. Також відкриються нові магазини та заклади харчування.

Звертаємо увагу, що мікрогранти надаються:

  • до 75 тисяч гривень (виключно для фізичних осіб, з подальшою необхідністю зареєструватись як ФОП)
  • до 150 тисяч гривень (необхідно створити 1 робоче місце)
  • до 250 тисяч гривень (необхідно створити 2 робочих місця).

Стати учасником програми «Власна справа» та отримати мікрогрант до 150 тисяч гривень на свій бізнес може молодь віком до 25 років.

Для цього охочі започаткувати власну справу мають зареєструвати ФОП. Водночас створювати робочі місця – не обов’язково. Через три роки для таких підприємців відкриється можливість отримати грант «Власна справа» вже на загальних умовах.

 

Тепер ветеранський грант можуть отримати дружини та чоловіки загиблих воїнів. Такий грант становитиме до 500 тис. гривень.

Ознайомитися з порядком надання грантів можна  за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/738-2022-%D0%BF#n902

 

Прийом заявок за програмами «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя» – продовжується!

Подати заявку можна через Дія.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть за номером телефону (0372) 95 02 11.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості