Дозвонювачі «Гарячої лінії» Управління ДМС у Чернівецькій області на номер 0372-55-04-61 нерідко задають запитання, що виникають у громадян в наш непростий воєнний час. Пропонуємо вам добірку відповідей на найпоширеніші з них.

– Чи потрібно чоловікам при оформленні паспорта додавати довідку ТЦК?

Повідомляємо, що в умовах воєнного стану перелік документів, необхідних для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у вигляді ID-картки не змінився. Міграційна служба не вимагає від відвідувачів якихось додаткових документів, окрім стандартного переліку. Більше інформації можна знайти тут:  https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-ukrajni.html та тут: https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumenti-dlya-vijzdu-za-kordon.html  .

Чи потрібний при оформленні закордонного паспорта дитини нотаріально завірений дозвіл одного з батьків на вивезення дитини за кордон?

Перелік необхідних документів для оформлення закордонного паспорта для неповнолітньої особи визначений низкою законодавчих актів. Нотаріально завірений дозвіл одного з батьків на вивезення дитини за кордон в цьому переліку відсутній.

Чи можна військовослужбовцю отримати адмін-послугу з оформлення паспорта без попереднього запису в електронну чергу?

Всі структурні та територіальні підрозділи УДМС у Чернівецькій області  саме таким чином здійснюють прийом громадян. Військовослужбовці отримують послугу без попереднього запису в електронну чергу в день звернення. Якщо заявник не встигає отримати готовий документ, за його заявою паспорт пересилається до територіального підрозділу ДМС, ближчого до місця проходження служби.

Управління ДМС у

Чернівецькій області