Реквізити рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету розміщено на офіційному вебпорталі ДПС

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що реквізити рахунків для сплати податків, зборів та платежів, які відкриті Державною казначейською службою України, розміщується в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

Одночасно, за принципами, визначеними п. 42 прим. 1.1 ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) функціонує електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання ПКУ та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом, зокрема, автоматизованого визначення рахунків для сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на поточну дату конкретного платника податків.

До сектору реєстрації користувачів ДПС Буковини задля отримання «електронного підпису» звернулось 793 платники

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, у січні 2024 року платники податків, які звернулись до сектору реєстрації користувачів ДПС Буковини отримали безкоштовно 793 «електронних підписи».

У податковому відомстві наголошують, електронні довірчі послуги у податковій службі можуть отримати усі без винятку суб’єкти господарювання, працівники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, працівники підприємств, установ і організацій усіх форм власності та фізичні особи – громадяни.

Та нагадують, «електронний підпис» від ДПС діє два роки. Кваліфікований електронний підпис має певні переваги від звичайного підпису такого характеру як: захист цілісності документа та конфіденційність. З допомогою «електронного підпису» можна без проблем працювати з усіма електронними державними сервісам.

Щоб отримати «електронний підпис» потрібно особисто звернутися до відділення ІДД ДПС у районній або обласній податковій інспекції. При собі мати документи згідно з переліком (копії та оригінали) https://ca.tax.gov.ua/etrusted-services, заповнену заяву на отримання КЕП, а також електронний носій пам’яті (диск або флешка).

Платники податків можуть отримати довідкову інформацію щодо отримання електронного підпису у секторі реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном: (0372) 51-43-79.

До відома! Податкова служба Буковини працює за графіком:

Понеділок – четвер: з 8 год. 30 хв. до 17 год. 15 хв.

п’ятниця: з 8 год. 30 хв. до 16 год. 00 хв.

Перерва на обід: з 12 год. 30 хв. до 13 год. 00 хв.

Субота, неділя – вихідний.